Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010
Μπιφτέκια με ούζο και μαστίχα
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια ξερή ρίγανη
1 κουταλάκι κόκκοι μπαχάρι
1/2 κουταλάκι μαστίχα
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι κόκκοι πιπέρι
1 σφινάκι ούζο
2 αυγά
5 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε σε μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τα αυγά, το ούζο και τον μαϊντανό. Βάζετε σε μπλέντερ το αλάτι, τη μαστίχα, το μπαχάρι και το πιπέρι και τα χτυπάτε. Τα προσθέτε στον κιμά και ζυμώνετε. Στίβετε καλά το ψωμί και το προσθέτετε κι αυτό. Ζυμώνετε ξανά. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Βγάζετε και πλάθετε μπιφτέκια στο μέγεθοςπου θέλετε. Ψήνετε στα κάρβουνα ή σε γκριλ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου