Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ψαρονέφρι με μέλι και δενδρολίβανο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά

ψαρονέφρι 700 γρ.
μέλι 1 κ.σ.
σάλτσα σόγιας 3 κ.σ.
σκόρδο 1 σκ.
κρεμμύδια 4
τζίντζερ σκόνη 1/4 κ.γ.
δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάλτε το μέλι, την σάλτσα σόγιας, το σκόρδο ψιλοκομμένο , λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανοκαι την σκόνη τζίντζερ. Βάλτε το ψαρονέφρι και αφήστε το να μαριναριστεί για 1 ώρα, γυρίζοντας το κατά διαστήματα. Βγάλτε το κρέας από την μαρινάδα, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Θα χρειαστεί περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Όταν είναι έτοιμο βγάλτε το και τοποθετήστε το σε ένα πυρέξ. Βάλτε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα. Στρώστε τα και αυτά δίπλα από το κρέας και περιχύστε με την μαρινάδα και λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Σκεπάστε το πυρέξ με ένα καπάκι και ψήστε το κρέας στον φούρνο , στους 200 c για 30-40 λεπτά.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: