Υλικά:
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά το γουρουνόπουλο, το στεγνώνετε και το τρίβετε μέσα κι έξω με αλάτι και με πιπέρι, με 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και 4 κουταλιές λάδι. Το βάζετε σε ταψί, επάνω σε σχάρα για μια ώρα.
Αναμιγνύετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με το υπόλοιπο λάδι και περιχύνετε το γουρουνόπουλο. Το βάζετε σε δυνατό φούρνο και το αφήνετε να ψηθεί επί μισή ώρα. Ελαττώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου σε μέτρια και το ψήνετε επί περίπου 4 ώρες ακόμη. Σερβίρετε με πατάτες φούρνου ή κροκετάκια από πατάτες.
Πλένετε καλά το γουρουνόπουλο, το στεγνώνετε και το τρίβετε μέσα κι έξω με αλάτι και με πιπέρι, με 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και 4 κουταλιές λάδι. Το βάζετε σε ταψί, επάνω σε σχάρα για μια ώρα.
Αναμιγνύετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με το υπόλοιπο λάδι και περιχύνετε το γουρουνόπουλο. Το βάζετε σε δυνατό φούρνο και το αφήνετε να ψηθεί επί μισή ώρα. Ελαττώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου σε μέτρια και το ψήνετε επί περίπου 4 ώρες ακόμη. Σερβίρετε με πατάτες φούρνου ή κροκετάκια από πατάτες.
1 γουρουνόπουλο, 5 κιλά περίπου
Αλάτι
Πιπέρι
8 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
8 κουταλιές λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
8 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
8 κουταλιές λάδι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου