Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Μπριζόλες πιπεράτες στο τηγάνι
















Υλικά


4 μπριζόλες της αρεσκείας σας
Από μισό κουταλάκι κόκκοι μαύρο, πράσινο και ροζ πιπέρι
Αλάτι χοντρό
2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές βούτυρο


Εκτέλεση


Χτυπάτε τις μπριζόλες με το ειδικό εργαλείο να πλατύνουν. Αν έχουν ολόγυρα λίπος, το χαράζετε σε αρκετά σημεία, για να μην κυρτώσουν οι μπριζόλες στο ψήσιμο. Χτυπάτε τα πιπέρια σε γουδάκι ή στο μπλέντερ, να χοντροσπάσουν. Πασπαλίζετε τις μπριζόλες με τα πιπέρια και το αλάτι και από τις 2 πλευρές. Αφήνετε λίγα λεπτά να τραβήξουν.
Βάζετε στη φωτιά το τηγάνι και αφήνετε να κάψει καλά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και μετά τις μπριζόλες. Αφήνετε να μαγειρευτούν καλά από την μία πλευρά (να μαγειρευτούν εντελώς, δεν πρέπει να τις γυρίζετε πολλές φορές). Όταν γίνουν από τη μια πλευρά, τις γυρίζετε και από την άλλη. Αφού μαγειρευτούν λίγο, προσθέτετε και το βούτυρο στο τηγάνι. Όταν οι μπριζόλες είναι σχεδόν έτοιμες, περιχύνετε και την πάνω πλευρά με το βούτυρο που υπάρχει μες το τηγάνι.
Βγάζετε τις μπριζόλες σε πιατέλα, ρίχνετε λίγο από το βούτυρο του τηγανιού και σε 2 – 3 λεπτά τις σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: