Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Χοιρινές πανσέτες ψητές γλυκόξινες
















Υλικά

2 κιλά πανσέτες
¾ φλ. τσαγιού ξύδι μπαλσάμικο
4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
Αλάτι, πιπέρι


Για τη μαρινάδα

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουταλιές τζίντζερ τριμμένο
1 ξύλο κανέλας
150 γρ. μέλι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5 – 6 καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Αναμιγνύετε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ (προσοχή, όχι μεταλλικό) και βάζετε μέσα το κρέας. Σκεπάζετε και αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Την επομένη, βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα και το βάζετε σε ταψί. Περνάτε τη μαρινάδα από τρυπητό και την βάζετε κι αυτή στο ταψί. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξύδι και την σάλτσα σόγιας και σκεπάζετε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς (190 σε φούρνο με αέρα) για 50 λεπτά. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 35 λεπτά περίπου (να ροδίσει η επιφάνεια). Αν το κρέας είναι κομμένο μερίδες, οι χρόνοι μπορούν να μειωθούν κατά 1/3 περίπου.
Αν είναι μονοκόμματο, αφήνετε να «ξεκουραστεί» 30 λεπτά, κόβετε σε μερίδες, βάζετε σε πιατέλα, περιχύνετε με το υγρά του και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: