Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Κοτόπουλο με κάρυ



















Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα κύβους
3 – 4 κουταλιές ηλιέλαιο
Λίγο αλεύρι
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας κάρυ
2 κούπες ζωμό κότας
150 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση


Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε κατσαρόλα και ροδίζετε ολόγυρα το κοτόπουλο. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μήλα και το κάρυ. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το ζωμό και σιγοβράζετε για 50 περίπου λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό και βράζετε για 4 ακόμη λεπτά.
Σερβίρετε με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: