Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Kουνέλι στιφάδο Σφακιανό


















Υλικά

1 κουνέλι
½ ποτήρι λάδι
1,5 νεροπότηρο κρασί
1 φλιτζανάκι ξύδι
αλάτι
3 δαφνόφυλλα
5 - 6 γαρύφαλλα ολόκληρα
5 - 6 σπυριά πιπέρι
5 – 6 κόκκους μπαχάρι
8 – 9 κρεμμύδια μεγάλα
μισό κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
κόκκινο πιπέρι
ρίγανη
κύμινο
5 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Βάζετε σε φωτιά μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο να κάψει καλά. Πλένετε το κουνέλι, το κόβετε σε μερίδες και το βάζετε στην κατσαρόλα με αλάτι και 3 δαφνόφυλλα. Το αφήνετε να τσιγαριστεί χωρίς λάδι (θα πάρει μια ελαφριά μυρωδιά καμένου). Ρίχνετε τότε το λάδι (με προσοχή γιατί θα πιτσιλίσει), τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και λίγο μπαχάρι και το τσιγαρίζετε να ροδίσει.
Σβήνετε με μισό νεροπότηρο κρασί και το αφήνετε να βράσει και να πιεί το ζουμί του.
Βγάζετε το κουνέλι και ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα. Αφού μαραθούν, αφήνετε τα μισά στον πάτο της κατσαρόλας και βάζετε από πάνω το κουνέλι. Στρώνετε τα άλλα μισά πάνω από το κουνέλι, ρίχνετε τη ντομάτα, λίγο κόκκινο πιπέρι, ρίγανη, κύμινο, το σκόρδο, ένα νεροπότηρο κρασί και το ξύδι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί (χωρίς να προσθέσετε νερό).
Σερβίρεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: